I september er utsendelsesdagene mandager og torsdager

Gratis frakt på ordre over 1.100,-

Vårjevndøgn 20.mars 2023

mar 16, 2023

Vårjevndøgn er en av de fire årstidsendringene som finner sted hvert år, og markerer starten på våren på den nordlige halvkule. I år faller vårjevndøgn på 20. mars, og det er en dag som feires over hele verden.

Vårjevndøgn markerer det tidspunktet når dag og natt er like lange, og fra denne dagen vil dagene gradvis bli lengre og nettene kortere frem til sommersolverv i juni. Dette fenomenet har fascinert mennesker i tusenvis av år, og vårjevndøgn er blitt feiret av mange forskjellige kulturer og religioner gjennom historien.

For mange mennesker er vårjevndøgn et symbol på fornyelse og gjenfødelse. Etter en lang og kald vinter er det endelig tid for å feire vårens ankomst, og alt som følger med den – fra blomstrende blomster og frodig grøntområder, til mildere vær og mer solskinn. Det er en tid for å legge bak seg det som har vært, og å se fremover til nye muligheter og utfordringer.

I mange kulturer markeres vårjevndøgn med ritualer og feiringer. For eksempel feirer persere “Nowruz”, som er det persiske nyttår, på vårjevndøgn. Dette er en feiring som går tilbake over 3000 år, og som markerer begynnelsen på våren og det nye året. På Nowruz feires med musikk, dans, mat og gaver.

I nordiske kulturer har vårjevndøgn vært feiret som “Vårblot”, en høytid til ære for gudinnen Eostre og for vårens ankomst. Under Vårblot ble det ofte holdt store fester med mat og drikke, og man ofret til gudene for å sikre en god innhøsting og et fruktbart år.

Selv om tradisjonene og ritualene som brukes for å feire vårjevndøgn varierer fra kultur til kultur, så er det en ting som er felles – det er en tid for å feire vårens ankomst, og for å se fremover til en lysere fremtid.

Energiene rundt årets vårjevndøgn kan for mange kjennes krevende fordi man også blir oppfordret til å gi slipp på det gamle. Gi slipp på gamle mønstre kreert av egoet, der sjelens røst blir hørt. Og dette kan være energetisk krevende da den gamle programmeringen har fått boltre seg stadig sterkere gjennom årenes løp. I denne prosessen er det avgjørende å være jordet og sentrert slik at energien ikke flagrer til alle kanter som skaper en komplett ubalanse.

Kanskje vi til og med kjenner en endring i dette ikke bare på det personlige plan men også det kollektive, der gamle systemer, tankesett, verdier, regimer og styresett faller brikke for brikke. Vi står i en enormt stor endring og vi har startet begynnelsen på en ny epoke. En epoke der kjærlighet og samhold er den innerste delen av den herlige løken vi nå skreller av lag for lag.

Nå som vi feirer vårjevndøgn i 2023, kan vi kanskje ta en liten pause fra våre travle liv og reflektere over vår egen gjenfødelse. Hva ønsker vi å oppnå i det kommende året? Hvordan kan vi legge bak oss det som har vært og se fremover mot nye muligheter og eventyr?

Vårjevndøgn gir oss en mulighet til å sette i gang med en frisk start, og å feire livet på nytt. Så la oss omfavne vårens ankomst, og la oss gjøre alt vi kan for å sikre at det kommende året blir et godt og fruktbart år.

God klem fra Tante Buddha

Se stener og krystaller for Jording her

Se stener og krystaller for Ny begynnelse her

 

Flere innlegg

Lev av din Livsoppgave

Har du opplevd utbrenthet, overveldelse eller slitenhet? Lar du frykten og fornuften styre? Lengter du etter å bryte ut av A4-livet og gå for det du innerst inne vet er riktig for deg? Hva om du kunne oppleve mening og frihet i hverdagen gjennom å kunne skape i flyt med Universet? Veien dit kan virke lang og krevende, men det er mulig å få til, også for deg!

les mer