4BCA849B-CC90-47EC-A4C7-A382291FC34A_1_105_c

Agatens hemmeligheter

Hva er det som er så spesielt med denne vakre stenen Agat?

Agat har en vakker båndete struktur med en rekke forskjellige farger og mønstre.

Krystallen har mange energetiske kvaliteter og jording er en av de.  Den er kjent for å kunne hjelpe med å bringe balanse og stabilitet til livet ditt. Agat har en lang historie som en helbredende stein, og det sies at det kan bidra til å styrke kroppen og sinnet, forbedre konsentrasjonen og øke selvtilliten.  Den kan også hjelpe med å øke konsentrasjonen og fokus.

Hardheten til agat er vanligvis vurdert som 7 på Mohs skala. Mohs skala er en skala som brukes til å rangere mineralers hardhet fra 1 til 10, der 1 er det mykeste (for eksempel talk) og 10 er det hardeste (for eksempel diamant). Agat’s hardhet på 7 gjør det relativt hardt og motstandsdyktig mot riper og skader. Denne hardheten gjør det også mulig å polere og forme agatprøver til forskjellige former og størrelser, noe som gjør det populært i smykke- og dekorasjonsbransjen.

En av de største fordelene med agat er det store utvalget av farger og mønstre som er tilgjengelige. Agat kan finnes i alt fra duse pastellfarger til sterke og dristige nyanser, og det vakre båndete mønsteret kan skape et unikt og harmonisk utseende.

Agat har en lang historie med bruk i ulike kulturer og sivilisasjoner over hele verden. I antikken ble agat brukt til å lage seglstein. Disse seglene ble brukt som personlige eller offisielle signaturer og avtrykk i voks eller leire. Agatsegler var vanlige i oldtidens Mesopotamia, Egypt, India og andre kulturer. Og på grunn av sine beskyttende egenskaper ble agat brukt som amuletter og talisman.

Agatens mange bruksområder og estetiske appell har gjort den til en ettertraktet stein gjennom historien, og dens popularitet fortsetter å vokse i dagens moderne verden.

Agat sin beskjed til deg

Vær tålmodig og arbeid hardt for å oppnå dine mål. Husk å sette pris på de små gledene i livet og sørg for å ta vare på deg selv.

Agat hjelper deg med å…

  • bringe følelse av balanse og stabilitet
  • øke konsentrasjonen og fokus
  • gi støtte og styrke i tider med endring
  • forbedre selvtilliten og motet

Stjernetegn: Tvillingene, Jomfruen og Skytten.

Element: Jord.

Du finner ofte farget agat både i smykkeform, geoder og plater men dette svekker ikke stenens energier og egenskaper. Selv foretrekker jeg de naturlige fargene så agat du finner i Tante Buddha er ikke farget.

Se gjerne hele utvalget av agat her https://tantebuddha.no/?s=agat&post_type=product&dgwt_wcas=1

Varm klem fra Tante Buddha

 

Flere innlegg

Crystal Grid: En guide til bruk og fordeler

Crystal grid er metode for å forsterke og manifestere ønsker ved hjelp av krystaller. Denne gamle praksisen…

Les mer

Lev av din Livsoppgave

Realiser din drøm om å leve av din livsoppgave Har du opplevd utbrenthet, overveldelse eller slitenhet? Lar…

Les mer

Nymåne 18. juni & Sommersolverv onsdag 21.juni

Sommersolverv står for tur og det skjer idet solen når sitt nordligste punkt og står høyere på…

Les mer