pyritt

Ildstenen Pyritt

Geologi og historie

Pyritt også kaldt svovelkis er et mineral som består av jern og svovel. Det tilhører mineralgruppen sulfider. Pyritt er den vanligste av sulfidmineralene. Navnet pyritt kommer fra det greske ordet pyr, som betyr ild. Det er fordi det spruter ild fra den når man slår andre mineraler eller metaller mot den.

I romertiden ble dette navnet brukt på flere steintyper som kunne skape gnister når de ble slått mot stål. Pyritt kan se slående lik ut som gull men har en helt annen hardhet i seg – og det sies at gullgravere har mang en gang har tatt feil da de trodde de fant gull. Pyritt har messinggul farge og metallisk glans. Hardheten er så høy at mineralet ikke lar seg risse med kniv. De rikeste pyrittforekomstene finnes i Peru, Spania, Japan, Australia, Sør -Afrika, Norge, Russland, Hellas, Sverige og Tsjekkia.

Så har den ikke like stor verdi som gull, men hva er det som har gjort denne stenen så enormt populær i mange tusen år?

Inkaerne tilla Pyritt så stor magisk kraft og slipte sjele-speil av den der de døde fikk disse speilene med seg i graven, så sjelen kunne se sannheten om seg selv samtidig som de fikk med seg beskyttelse på reisen videre.

De gamle egypterne var også kjent for å ha brukt krystaller på mange måter, inkludert å begrave sine døde med krystaller, bære krystallsmykker for helse, beskyttelse, velvære, for å tiltrekke seg kjærlighet, fremme sexappell og mer. Greske sjømenn hadde på seg en rekke pyrittamuletter for å holde dem trygge til sjøs. Og i romersk kultur var det kjent at talismaner og krystallamuletter hadde blitt brukt, oftest for å forbedre helsen, tiltrekke seg ønskelige mennesker eller ting og for å gi beskyttelse i kamp.

Metafysiske egenskaper

Pyritten er en sterk stein som sier «Du skal tro at du er noe» – da den avgir vibrasjoner som styrke, beskyttelse, robusthet og selvtillit der du kan gi slipp på selvundertrykkelse. Den kan også bidra til at du vil se deg akkurat slik du er  – uten den selvdømmende kraften.

Med pyritt vil vi også kunne få hjelp til å løse opp for psykiske og fysiske problemer da den er en råtass på å forløse energiblokkeringer. Den hjelper deg med å kvitte deg med negative energier for å skape emosjonell stabilitet, som igjen kan bidra til forbedret konsentrasjon og fokus. For meg som gründer har denne stenen vært helt uunnværlig.

Ikke nok med det men så er den helt fantastisk for søvn, spesielt sammen med selenitt. Legg disse under puten og la deg bli overrasket som så mange andre har blitt inn i drømmeland.

Det sies også at denne gullklumpen er god for forstoppelse, nervøsitet, blodsirkulasjon og oksygentilførsel.

Hvordan jeg bruker Pyritt

Denne stenen er alltid med meg uansett hvor jeg går. Jeg har alltid med meg en i vesken og jeg har en nokså stor stående på nattbordet. Hvorfor jeg har blitt så glad i denne stenen er grunnet dens beskyttende egenskaper, at den kan bidra til å manifestere velstand på alle plan (derfor er den alltid med i vesken). Det at den står på nattbordet er ikke bare dens beskyttende egenskaper, men at den er også fin for luftveiene og astmaen min. På showrommet har vi en stor pyritt liggende skjult som en beskyttelse for rommet, samtidig som den symboliserer suksess for Tante Buddha slik at vi kan få de gode vibrasjonene ut til så mange som mulig. Mange har forøvrig ønsket å kjøpe nettopp denne pyritten men denne har vært med fra starten så denne tviholder vi på.😅

Jeg synes denne er veldig fin å bruke under meditasjon. Som regel sitter jeg med den i hånden og og ber den om å hjelpe meg å manifestere eller få den informasjonen jeg trenger – samtidig som jeg visualiserer at den avgir nettopp denne energien.

Et annet tips er å visualisere at du er i grotte som er dekket med pyritt – der kroppen din er omringet av denne energien og trekker inn i auraen og den fysiske kroppen. Du fylles med de unike vibrasjonene som vil bidra til å tiltrekke deg de egenskapene.

Det finnes utallige måter å jobbe med pyritten’s energier på – så jeg oppmuntrer deg til å stole på din egen intuisjon for å finne metoden som er riktig for deg.

Hvordan rense Pyritt?

Denne stenen blir ikke spesielt glad for å ligge lenge i vann ettersom den da kan få rust i seg. Stenen kan gjerne renses med palo santo, salvie eller gjerne legges ut i sollys.

Denne vakre stenen har vi i rå form, krystallsett, armbånd, pyramider og egg  i nettbutikken, som du kan se her .

Aktiverte Pyritt av Lilli Bendriss med Language of Light, finner du her

God fornøyelse 💜

Varm klem,
Tante Buddha

Flere innlegg

Crystal Grid: En guide til bruk og fordeler

Crystal grid er metode for å forsterke og manifestere ønsker ved hjelp av krystaller. Denne gamle praksisen…

Les mer

Lev av din Livsoppgave

Realiser din drøm om å leve av din livsoppgave Har du opplevd utbrenthet, overveldelse eller slitenhet? Lar…

Les mer

Nymåne 18. juni & Sommersolverv onsdag 21.juni

Sommersolverv står for tur og det skjer idet solen når sitt nordligste punkt og står høyere på…

Les mer