7EB58320-40E0-49D4-BE4D-0C7509AC87B2_1_105_c

Lapis Lazuli – The Wisdom Stone

VI DYPDYKKER I LAPIS LAZULI SITT SKATTEKAMMER OG FASCINERENDE HISTORIE

Lapis Lazuli, lasurstein, er en bergart  som består av hovedsakelig lazuritt med kalsitt, sodalitt og pyritt. Lapis Lazuli finnes ofte i nyanser av dyp blå eller lilla som også bidrar til betydningen bak navnet.

Kjent som visdomssteinen

Lapis var en av de stenene i Egypt som var høyest ansett

Brukt av Michelangelo til å male Det sixtinske kapell

Den er kjent for å bringe visdom og sannhet

Med sitt mystiske navn, historie med kongelige og artister, og en skimrende dypblå nyanse som øynene drukner i, er Lapis Lazuli selve symbolet på alt vi elsker ved den mystiske verden av helbredende krystaller.

Lapis Lazuli var ansett som visdomssteinen, og ble elsket av de gamle egypterne, og i malerier og ruller kan man ofte se faraoene, dronningene og gudinnene med stenen. Den gang ble den ikke bare brukt som en juvel, men ble til og med malt  for å bli øyenskygge og eliksirer.  Det kom fra de eldste gruvene i verden og ble gitt til de med stor prestisje. Fra sarkofagen til yppersteprestens brynje var det få juveler i verden som steg til den statusen som Lapis Lazuli var i stand til å nå. Den ble antatt å lede sjelen inn i udødelighet og åpne hjertet for kjærlighet. Kongesteinen ble sagt å inneholde gudenes sjel og en nøkkel til åndelig oppnåelse.

Selv da vi gikk inn i middelalderen og europeiske kyster, hadde ikke Lapis Lazuli mistet sin prakt. Katarina den store falt for de rike blåfargene og hadde et helt rom utsmykket i Lapis Lazuli. Michelangelo malte det ned til blått pigmentpulver for å lage en slående nyanse av blått som vi kan se den dag i dag når vi vender øynene mot himmelen når vi går gjennom Det sixtinske kapell. Mot en klar blå bakgrunn av lapis lazuli ses nesten 400 kvinner og menn.

Hva er det med Lapis Lazuli som lokker sinnet og kaller sjelen? La oss gå dypt inn i dens helbredende egenskaper og finne ut mer om denne trollbindende steinen og dens strålende blå farge.

Lapis lazuli sine egenskaper

Steinen har blitt brukt mot depresjon og søvnløshet

Lindrer problemer med hals og skjoldbruskkjertelen

Den sies å booste  immunsystemet

Er bra mot svimmelhet

Det er en stein som kan hjelpe deg tilbake til mental balanse

Lapis Lazuli kan lindre betennelser og er bra for både luftveiene og nervesystemet

Den er veldig fin å bruke ved sår hals, stemmebåndproblemer

 

Mentale og emosjonelle helbredende egenskaper

Hjelper med sannhet og selvinnsikt

Oppmuntrer til å uttrykke seg

Si ja til selvbevissthet og klatre ut av undertrykkelsens skygger

Denne helbredende krystallen har sine rike nyanser av blått og kongelige flekker av gyllen pyritt for å minne deg om din egen verdi

Det er en utrolig stein for å få frem den bortgjemte visdommen som fører til autentisitet og friheten til å leve i ens sannhet

Hvis du sliter med å stå i din egen kraft, hvis selvtilliten din er svekket, er det veldig fint å ta inn kraften til Lapis Lazuli inn i hverdagen

Lapis Lazuli-krystallen minner oss på ikke å være redde.

Siden det er en stein som oppmuntrer deg til å uttrykke deg og inviterer deg til å si sannheten, gjør dette den til et fantastisk verktøy for å knytte relasjoner og knytte nære vennskap med de som kan tjene den sanne deg. Å kunne si sannheten vår er en av de viktigste tingene vi kan gjøre for å heve vibrasjonene i sjelen vår. Det hjelper oss til å stå sanne og sterke i vårt eget lys, det reduserer frustrasjon og sinne, og det gjør oss mer trygge i å velge veier (både store og små) som er riktige for oss.

Hvordan bruke Lapis Lazuli?

Bruk det daglig for å fremme din indre visdom ved å bære smykker eller ha med deg tromlede stener i lommen eller vesken.

Bruk i hjemmet for å beskytte mot negativ energi og ha den gjerne på arbeidsplassen da den fremmer kommunikasjon og styrke.

Tante Buddha har Lapis Lazuli i tromlet form, hjerte, armbånd, anheng, krystallvannflaske,  lommestein og tårn, og hele utvalget finner du her

Velkommen Lapis Lazuli inn i livet ditt og få mest mulig ut av sannheten, visdommen og det åndelige vidunderet denne steinen bringer til bordet. Enten du velger edelstenssmykker for å lyse opp dagliglivet ditt, eller tumlede steiner for å sitte ved et alter du lager, uansett hvilken vei du tar, vil du høste fordelene av denne vakre stenen.

 

Varm hilsen,

Tante Buddha

Flere innlegg

Crystal Grid: En guide til bruk og fordeler

Crystal grid er metode for å forsterke og manifestere ønsker ved hjelp av krystaller. Denne gamle praksisen…

Les mer

Lev av din Livsoppgave

Realiser din drøm om å leve av din livsoppgave Har du opplevd utbrenthet, overveldelse eller slitenhet? Lar…

Les mer

Nymåne 18. juni & Sommersolverv onsdag 21.juni

Sommersolverv står for tur og det skjer idet solen når sitt nordligste punkt og står høyere på…

Les mer