sommer solverv-2

Nymåne 18. juni & Sommersolverv onsdag 21.juni

Sommersolverv står for tur og det skjer idet solen når sitt nordligste punkt og står høyere på dagen enn noen dag på året.

Selve begrepet “solverv” kommer fra det latinske ordet solstitium, som betyr “sola står stille”. Men på norsk sier vi også at sola “snur”. Dette er starten på sommeren, lysets sesong! En ny periode står for tur.

Stonehenge i England ble nøye designet for å tilpasse seg solens bevegelser. De enorme steinene og de mindre steinene, satt opp i sentrum av stedet ca. 2500 f.Kr., ble nøyaktig plassert for å markere to spesielle hendelser i året: soloppgangen ved sommersolverv og solnedgangen ved vintersolverv. Men dette er et fenomen som fortjener et eget innlegg.

Uansett hvilken del av verden vi bor i, er Solverv en svært unik dag da vi kan føle oss mer i harmoni med energiene rundt oss. Det sies også at på solverv er sløret mellom denne verden og høyere dimensjoner på sitt tynneste, noe som lar oss tappe inn i galaktiske energier og engleriker med større letthet.

Vi har også nymåne i tvillingene 18.juni som astrologisk sett betraktes det som en tid med ny start, nye begynnelser og manifesterende ønsker. Gjør deg klar over hva du ønsker å realisere. Dette er en tid for å sette deg selv der ute, fjerne kappen av frykt og tillate deg selv å skinne.

Pluto går fremdeles retrograd og den kommende perioden symboliserer fakta, informasjon og kommunikasjon. Dette kan være på absolutt alle plan – som kan virke overveldende for den mentale hjernen å ta inn over seg. Da må vi gå ned i hjertene,  samt ta frem intuisjonen slik at vi klarer å stå stødigere i energiene.  Det blir mange kanaler/støy for oss mennesker å ta inn daglig  og ved å gå ned i hjertet og ta i bruk den geniale intuisjonen vår så blir det lettere å avkle hva som faktisk er sant og ikke minst hva som betyr noe. Det er da vi innser hva som er viktig og hva vi virkelig ønsker å bruke tiden vår på. Trenger vi å følge alle andres meninger eller skal vi følge vårt eget hjerte… Det kan bli en spennende tid fremover å se hvilken informasjon som blir vist oss.

Energien rundt den kommende uken kan for noen virke beroliggende men for andre rastløs og forvirrende. Da er det fint å dra frem noen redskaper fra  “skapekammeret”.

Her er noen anbefalinger for de neste dagene:

 • start dagen med en stille stund i takknemlighet
 • rens gjerne energifeltet ditt og der du bor med palo santo, lavendel eller salvie (spray fungerer også!)
 • rens stener og krystaller dersom du har det
 • tilbring mye tid ute i naturen
 • bad gjerne i det deilige og rensende vannet
 • kjenn etter hva du ønsker å manifestere for fremtiden (ikke bare deg selv men verden), og si gjerne dette høyt
 • takk for de tingene du er takknemlig for i livet
 • ta gjerne med deg noen utvalgte krystaller gjennom dagen som kan bistå deg i disse fantastiske energiene

 

Topp 5 krystaller som jeg anbefaler:

 1. Ametyst – intuition, ro, og harmoni
 2. Labradoritt – intuisjon, åpner opp for det magiske
 3. Klar kvarts – klarhet, innsikt og overblikk
 4. Rosenkvart – kjærlighet og tilgivelse
 5. Obsidian – beskyttelse og jording

Når solen skinner sterkt på den lengste dagen, sørg for å tilbringe tid ute i naturen. Svøm i havene hennes, bad i skogene hennes, gå gjennom villblomstene hennes og få kontakt med skaperverkets energi. Føl varmen fra solen som lyser opp hele ditt vesen, og vit at akkurat som alt i  naturen, kan solens stråler forvandle deg, gi næring til deg og inspirere til utfoldelse og skaperkraft.

Ønsker deg en fantastisk nymåne og sommer solverv!

Varm klem

Flere innlegg

Crystal Grid: En guide til bruk og fordeler

Crystal grid er metode for å forsterke og manifestere ønsker ved hjelp av krystaller. Denne gamle praksisen…

Les mer

Lev av din Livsoppgave

Realiser din drøm om å leve av din livsoppgave Har du opplevd utbrenthet, overveldelse eller slitenhet? Lar…

Les mer

Juni månedens forfatter – La masken falle av Mai Camilla Munkejord

La masken falle – en personlig fortelling om å gi slipp på barndomstraumer Etter halvannet års hardt…

Les mer