pyritt kube

Pyritt

Chakra

Sakral, Solar plexus, Hals

Element

Ild

Stjernetegn

Løven, Steinbukken

Om krystallen

Pyritt, også kjent som “Fool’s Gold”, er en beskyttende og grounding krystall som kan hjelpe deg med å øke din selvtillit og styrke din beslutningsprosess.

Krystallens beskjed til deg

Stol på deg selv og ha tillit til din egen kraft og styrke. Vær stødig og bestemt når du tar beslutninger, og la ikke andres meninger påvirke deg.

gems tante buddha

Krystallen hjelper deg med å

øke selvtillit og selvfølelse

styrke din vilje og beslutningsprosess

gi deg beskyttelse og grounding

motvirke negative energier

tiltrekke deg velstand på alle plan

Krystallens element

Pyritt er forbundet med elementet Ild, som representerer kraft og energi. Ilden kan hjelpe deg med å øke din styrke og energi, og bidra til å få ting gjort.

Ild element tantebuddha

Element Ild

 • Definisjon: Ild er energi og transformasjon. Det er knyttet til varme, lidenskap, motivasjon, og destruktive krefter.
 • Spirituell betydning: Ild symboliserer ofte forvandling og renseprosesser. Det kan representere åndelighet, åndelig kraft, viljestyrke og inspirasjon. Samtidig kan det også representere ødeleggelse og frigjøring av negative energier.

Krystallens chakra

Pyritt aktiverer Solar Plexus-chakraet, som er forbundet med personlig styrke, selvkontroll og selvtillit. Når dette chakraet er balansert, kan du oppleve en følelse av selvsikkerhet og trygghet i deg selv.

Sacral chakra tantebuddha-2

Sakralchakra (Svadhisthana):

 • Plassering: Omtrent to tommer under navlen.
 • Farge: Oransje.
 • Element: Vann.
 • Egenskaper: Sakralchakraet handler om følelser, kreativitet, lidenskap og intimitet. Det er knyttet til seksualitet og reproduksjon, samt følelsen av glede og nytelse.

Stikkord:

Seksualkraft, Kreativitet, Handlekraft, Sikkerhet

Solar chakra plexus-tantebuddha-2

Solar plexus-chakra (Manipura):

 • Plassering: Like over navlen.
 • Farge: Gul.
 • Element: Ild.
 • Egenskaper: Dette chakraet representerer personlig makt, selvtillit, viljestyrke og selvverd. Det påvirker også fordøyelsen og metabolismen.

Stikkord:

Min plass i verden, følelser, kjenne din egen kraft uten å bli styrt av den

Hals chakra tantebuddha-2

Halschakra (Vishuddha):

 • Plassering: På halsen.
 • Farge: Lyseblå.
 • Element: Eter (ånd).
 • Egenskaper: Halschakraet er knyttet til kommunikasjon, sannhet, ærlighet og selvuttrykk. Det påvirker også evnen til å uttrykke tanker og følelser klart og autentisk.

Stikkord:

Kommunikasjon, å lytte, å høre, samt å utrykke seg

Krystallens stjernetegn

Love

Løven (23. juli - 22. august):

Løven er et ildtegn og er kjent for sin selvsikkerhet og stolthet. De er sjenerøse, lidenskapelige og elsker å være i sentrum for oppmerksomheten. Løven er stolt, lidenskapelig, ærgjerrig, bestemt og hjertevarm. Betrakter seg selv som et midtpunkt, men har i tillegg ydmyke. Har fokus på kvalitet, og har omtanke for andre. Elsker lek, ha det gøy

Steinbukk

Steinbukken (22. desember - 19. januar):

Steinbukken er et jordtegn og er kjent for sin ambisjon og tålmodighet. De er ansvarlige, målrettede og opptatt av suksess og prestasjon.

Steinbukken er ambisiøs, tålmodig, hengivende, arbeidsom og målorientert. Forsvarlig og kompetent, med selvdisiplin, forretningssans og evner til å lede.

gems tante buddha

Krystallens energiske egenskaper

Pyritt har jordende og beskyttende egenskaper som kan hjelpe deg med å føle deg trygg og beskyttet mot negative energier og tankemønstre. Det kan også hjelpe deg med å føle deg mer motivert og styrke din kreativitet.

Bruk krystallen når

usikker og trenger å øke selvtilliten din

trenger å ta viktige beslutninger og ønsker å styrke din beslutningsprosess

overveldet av negative tanker eller energier

Ta vare på og rens

Pyritt kan renses ved å legge det i en bolle med tørr havsalt i noen timer eller over natten.

Du kan også rengjøre pyritt ved å røyke det med salvie eller andre urter

Unngå å legge pyritt i vann da dette kan skade krystallen.

Krystallens historie

Geologi og historie

Pyritt også kaldt svovelkis er et mineral som består av jern og svovel. Det tilhører mineralgruppen sulfider. Pyritt er den vanligste av sulfidmineralene. Navnet pyritt kommer fra det greske ordet pyr, som betyr ild. Det er fordi det spruter ild fra den når man slår andre mineraler eller metaller mot den.

I romertiden ble dette navnet brukt på flere steintyper som kunne skape gnister når de ble slått mot stål. Pyritt kan se slående lik ut som gull men har en helt annen hardhet i seg – og det sies at gullgravere har mang en gang har tatt feil da de trodde de fant gull. Pyritt har messinggul farge og metallisk glans. Hardheten er så høy at mineralet ikke lar seg risse med kniv. De rikeste pyrittforekomstene finnes i Peru, Spania, Japan, Australia, Sør -Afrika, Norge, Russland, Hellas, Sverige og Tsjekkia.

Så har den ikke like stor verdi som gull, men hva er det som har gjort denne stenen så enormt populær i mange tusen år?

Inkaerne tilla Pyritt så stor magisk kraft og slipte sjele-speil av den der de døde fikk disse speilene med seg i graven, så sjelen kunne se sannheten om seg selv samtidig som de fikk med seg beskyttelse på reisen videre.

De gamle egypterne var også kjent for å ha brukt krystaller på mange måter, inkludert å begrave sine døde med krystaller, bære krystallsmykker for helse, beskyttelse, velvære, for å tiltrekke seg kjærlighet, fremme sexappell og mer. Greske sjømenn hadde på seg en rekke pyrittamuletter for å holde dem trygge til sjøs. Og i romersk kultur var det kjent at talismaner og krystallamuletter hadde blitt brukt, oftest for å forbedre helsen, tiltrekke seg ønskelige mennesker eller ting og for å gi beskyttelse i kamp.

 

gems tante buddha

Relaterte produkter for Pyritt